In Beeld


Periode van uitvoering: Voorjaar 2022 starten 2 nieuwe groepen: donderdagochtend 10 maart en vrijdagochtend 11 maart

Voor wie: Bewoners van Overvecht met gezondheidsklachten

In samenwerking met: Overvecht Gezond

Bewoners van Overvecht die last hebben van klachten met hun gezondheid en/of mentaal welbevinden kunnen meedoen met de cursus In Beeld. De cursus heeft als doel heeft meer regie over de eigen gezondheid te krijgen. In de cursus van 12 bijeenkomsten ontdekken deelnemers  waar ze nog wél energie en goede zin van krijgen. Beelden hebben vaak meer kracht dan woorden, bovendien richt je met fotografie de blik weer naar buiten. Deelnemers geven aan veel baat te hebben bij de cursus: ze ontmoeten nieuwe mensen en gaan meer ondernemen. ‘Ik begin met fotografen, ik begin met leven’, aldus een van de deelnemers. Meer weten wat deelnemers van de cursus vinden? Bekijk het filmpje onderaan de pagina!

We werken samen met de POH GGZ, buurtteams en andere zorgverleners  in de wijk, zij verwijzen bewoners door naar de cursus. Op donderdagochtend 10 maart en vrijdagochtend 11 maart 2022 starten we met twee nieuwe groepen in buurthuis De Jager, uiteraard onder de geldende RIVM richtlijnen. Voor informatie en aanmelden neem contact op met de projectleiders van BlauwLicht.

De cursus In Beeld maakt deel uit van het programma Krachtige Basiszorg Overvecht.

Met bijdrage van:

BlauwLicht kan dit project toepassen met andere thema’s en voor diverse groepen. Interesse? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.