In Beeld


Periode van uitvoering: Nieuwe cursus start 6 maart 2020

Voor wie: Bewoners van Overvecht met gezondheidsklachten

In samenwerking met: Overvecht Gezond

InBeeld_Eerste prijs kleinBewoners van Overvecht die last hebben van gezondheidsklachten kunnen meedoen met de cursus In Beeld, die als doel heeft meer regie over de eigen gezondheid te krijgen. In de cursus van 12 bijeenkomsten ontdekken deelnemers  waar ze nog wel energie en goede zin van krijgen. Beelden hebben vaak meer kracht dan woorden, bovendien richt je met fotografie de blik weer naar buiten. Deelnemers geven aan veel baat te hebben bij de cursus: ze ontmoeten nieuwe mensen en gaan meer ondernemen. ‘Ik begin met fotografen, ik begin met leven’, aldus een van de deelnemers. Meer weten wat deelnemers van de cursus vinden? Bekijk het filmpje onderaan de pagina!

We werken samen met de POH GGZ, buurtteams en andere zorgverleners  in de wijk, zij verwijzen bewoners door naar de cursus. In maart 2020 starten we met twee nieuwe groepen in gezondheidscentrum De Neckar in Overvecht; een algemene groep en een groep voor vrouwen met een Turkse achtergrond. De cursus In Beeld maakt deel uit van het programma Krachtige Basiszorg Overvecht.

Voor meer informatie over de cursus neem contact op met de projectleiders van Blauwlicht.

Met bijdrage van:

BlauwLicht kan dit project toepassen met andere thema’s en voor diverse groepen. Interesse? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.