eye-brown U & Eye


Periode uitvoering: 2012-2013

Voor wie: Voortgezet onderwijs Utrecht en omgeving

Samenwerking met: Vrede van Utrecht

Geschikt voor: Scholen voortgezet onderwijs. Het project kan op maat worden uitgevoerd.

Jacqueline Besemer en Noor van Mierlo hebben het project U&EYE samen met de Vrede van Utrecht ontwikkeld. Dit project gaat over de kracht van ogen en elkaar echt ontmoeten. In U&EYE ontdekken jongeren de kracht van de ogen en wordt gekeken naar voorbeelden in de beeldende kunst.

Voor de eerste twee lessen zijn lesbrieven ontwikkeld die door de eigen leerkracht worden gegeven. De andere lessen worden verzorgd door vakleerkrachten (o.a. door Noor en Jacqueline). Inspiratiebron voor het fotoproject is de Franse fotograaf en streetartist JR. De leerlingen fotograferen elkaars ogen van heel dichtbij. Daarna verwerken de leerlingen de foto’s van hun eigen ogen in foto’s van hun omgeving. Met hun ogen geven ze hun omgeving een menselijk gezicht en maken deze tot een ontmoetingsplaats. Zo leren de leerlingen te kijken door de ogen van de ander en dingen te zien vanuit andermans perspectief.

BlauwLicht kan dit project toepassen met andere thema’s en voor diverse groepen. Interesse? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone