< vorig nieuws | terug naar overzicht
maart 2014

Een oude foto, een nieuw verleden

Een-oude-foto-een-nieuw-verleden-01
Fotograaf Jacqueline Besemer en fotodocent Jeanne Klaassen zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van het ouderenproject ‘Een oude foto, een nieuw verleden’. In dit project wordt door middel van tabletopfotografie beelden met elkaar gecombineerd tot een nieuw kunstwerk. De Historische Kring Hoograven levert archieffoto’s als achtergrond voor dit bijzonder project. De deelnemers nemen zelf een jeugdfoto mee die ze in het zelfgemaakt decortje plaatsen. Voor de uitvoering voor het project loopt een aanvraag bij het programma ‘Lang leve Kunst’.

Leren van Scholen

Een oude foto een nieuw verleden
Een project over de architectuur en de historische omgeving van basisschool De Puntenburg en Pieterskerkhof. Leerlingen van groep 7 en 8 gingen aan de hand van opdrachten op onderzoek uit naar de rijke geschiedenis van hun schoolgebouw en de directe omgeving. Het project startte met een bezoek aan het Utrechts Archief waar de leerlingen enkele orginele bronnen konden inzien. Het project werd op beide scholen afgesloten met een feestelijke tentoonstelling. Samen met het Utrechts Archief wordt onderzocht op welke wijze dit succesvolle project kan worden uitgebreid.