< vorig nieuws | volgend nieuws > | terug naar overzicht
juli 2014

Veel belangstelling voor workshop tabletopfotografie

Op zaterdag 12 juli hebben Jacqueline en Jeanne een workshop tabletopfotografie gegeven in de bibliotheek aan het Smaragdplein. Dit in het kader van het project ‘Een oude foto, een nieuw verleden’ ( zie bericht hieronder). Vooraf was het spannend of er wel mensen op af zouden komen. Die zorgen bleken niet nodig; niet alleen uit de wijk maar uit de hele stad waren mensen op de aankondiging afgekomen. Van 30 tot 80 jarigen! Kortom het was er gezellig druk en ondertussen werden er ook nog prachtige fotokunstwerken gemaakt.

Voorafgaand aan deze workshop zijn er 2 bijeenkomsten met ouderen geweest in buurhuis Hoograven. De werken die toen gemaakt zijn waren een inspiratiebron voor de workshopdeelnemers. Alle fotokunstwerken die gemaakt zijn worden tentoongesteld in bibliotheek Smaragdplein vanaf 7 september. We gaan ons best doen om het project te vervolgen. De resultaten zijn namelijk verrassend geslaagd en het samen maken levert bijzondere verhalen en ontroerende momenten op voor de deelnemers.

Workshop in de Bibliotheek Smaragdplein

Workshop in de Bibliotheek Smaragdplein

Een van de resultaten gemaakt door Paula Vermeulen, 77 jaar

Een van de resultaten gemaakt door Paula Vermeulen, 77 jaar

‘In onze schuur speelden we vadertje en moedertje, dan moest ik voor het eten zorgen. 
Ik ging dan bij mijn moeder appels halen en schaven. Dat was dan appelmoes.
Het was een zorgeloze tijd.’