< vorig nieuws | volgend nieuws > | terug naar overzicht
september 2014

Tentoonstelling Een oude foto, een nieuw verleden

Vanaf 6 september zijn in Bibliotheek Hoograven (Smaragdplein, Utrecht) fotowerken te zien die bewoners van Hoograven, Rivierenwijk hebben gemaakt op basis van herinneringen, oude en nieuwe foto’s en tekeningen. In twee bijeenkomsten is toegewerkt aan het eindresultaat. We vroegen de deelnemers naar herinneringen over de wijk waarin ze woonden. We waren vooral op zoek naar de kleine, dagelijkse gebeurtenissen. De herinneringen werden opgeschreven en er werden vervolgens foto’s en afbeeldingen bij gezocht. Oude foto’s van de wijk en straat werden aangeleverd door de historische kring Tolsteeg-Hoograven. Het nieuwe beeld dat door de deelnemers werd samengesteld is vervolgens weer op de foto gezet en dat levert verrassende resultaten op.

Tentoonstelling-Een-oude-foto-een-nieuw-verleden
Poster-Opening-Tentoonstelling