< vorig nieuws | volgend nieuws > | terug naar overzicht
september 2014

Tentoonstelling in de bibliotheek

Op zaterdag 6 september vond in bibliotheek Hoograven de opening plaats van de tentoonstelling: Een oude foto, een nieuw verleden. Op groot formaat zijn de kleurrijke fotowerken van de deelnemers te bewonderen. Naast de foto’s staan de herinneringen beschreven die verbeeld worden.

Opening-tentoonstelling-01

Opening-tentoonstelling-02

De deelnemers waren ongelofelijk trots op de presentatie.

Geweldig wat een resultaat. Met mijn 85 jaar ben ik er stil van geworden
Joop vd Voort Verheul

‘De foto, het eindresultaat was echt een verrassing.Dat ik nu een onderdeel ben van een kunstproject hadden ik nooit kunnen denken’
Marina Elmendorp.

Opening-tentoonstelling-03

Bestuurslid Paulien van Haastrecht vertelde dat er nog meer bijzondere projecten voor ouderen op stapel staan zoals het project De Pronkkast waar het Fonds Cultuur Participatie en het VSB fonds inmiddels geld voor hebben gegeven. Veel gehoorde opmerking op de opening: ‘Wat gebeurt er hierna met de foto’s, het ziet er zo mooi uit, zonde om ze op te bergen’. Dat vinden wij (Jeanne Klaassen en Jacqueline Besemer) ook. In eerste instantie kijken we of er binnen de wijk nog mogelijkheden zijn. De tentoonstelling is tot 26 september te zien in de bibliotheek.

Bekijk een korte impressie van het projectverloop

Zie ook artikel in Dichtbij.