Kijk Overvecht


Periode van uitvoering: najaar 2019- najaar 2021

Voor wie: Bewoners van Overvecht

In samenwerking met: DOCK

Najaar 2019 zijn we gestart met het tweejarig fotoproject Kijk Overvecht. In dit fotoproject gaan bewoners de positieve kanten van Overvecht in beeld brengen; van bijzondere initiatieven tot het weelderige groen in de buurt. De foto’s laten we zien tijdens feestelijke exposities waar bewoners en organisaties elkaar kunnen treffen.

De fotoactiviteiten en exposities zorgen voor meer ontmoetingen en verbindingen; een stimulans om door te stromen naar ander vormen van vrijwilligerswerk of activiteiten. Kortom door het fotograferen sta je niet meer aan de zijlijn, je doet weer mee!
Dat is goed te zien bij de deelnemers aan de Fotogroep. Een groep bewoners die maandelijks bij elkaar komt om hun foto’s te bespreken en thema’s vast te stellen voor exposities. De groep wordt begeleid door fotograaf/projectleider Jacqueline Besemer.
Daarnaast hebben we contact gelegd met uiteenlopende buurtinitiatieven zoals Buurtmaaltijden, de Voedseltuin en Catching Cultures Orchestra. We gaan daar de vrijwilligers begeleiden bij het fotograferen zodat iedereen kan zien wat er voor moois er gebeurt bij deze initiatieven.
Corona-update: 
Vanwege de corana-maatregelen hebben we onze planning en activiteiten aan moeten passen. Dus geen exposities maar fleurige lenteposters gemaakt door de Fotogroep, die nu bij zorgcentrum Rosendael hangen. Fotokaarten die samen met de  maaltijden door de vrijwilligers van  Buurtmaaltijden bij bewoners worden bezorgd. De foto’s zijn ook gemaakt door de vrijwilligers en geven een kijkje achter de schermen. Een mooie aanleiding voor een praatje bij de voordeur.
Er staan nog meer activiteiten op stapel, we blijven creatief omgaan met de situatie!

Ken je ook een mooi buurtinitiatief of wil je meer weten over het project? Neem contact op met ons!

Met bijdrage van:

BlauwLicht kan dit project toepassen met andere thema’s en voor diverse groepen. Interesse? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.