Wie zijn wij

Jeanne Klaassen en Jacqueline Besemer zijn de oprichters en projectleiders van Stichting BlauwLicht.

Jeanne Klaassen

Cultuur, media en educatie zijn de kernbegrippen in mijn werk. Ik heb lange tijd gewerkt als consulent kunsteducatie voor het onderwijs, als lesontwikkelaar en ben nog actief als docent NT2.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft met kunst en cultuur in aanraking te komen. Ook mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Kunst verrijkt je leven en verruimt je blik ook al is je wereld, bijvoorbeeld door ziekte, klein geworden. Cultuur werkt als maïzena; het verbindt mensen met elkaar en met de wereld om hen heen. Dat is geen overbodige luxe in onze maatschappij. Als projectleider bij Stichting Blauwlicht houd ik me met name bezig met projectontwikkeling en fondsaanvragen.

jeanne@blauwlicht.org|06 – 111 272 50

Jacqueline Besemer

Jacqueline Besemer

In 1992 heb ik de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag afgerond. Sindsdien werk ik als freelance (portret) fotograaf, docent en trainer/coach. In het verleden werkte ik in de gezondheidszorg.

Maatschappelijk engagement is voor mij belangrijk, net als het ondersteunen van talentontwikkeling bij anderen. Mijn passie is schoonheid, vreugde en spel om zo verwondering en creativiteit te genereren. Contact is hierbij essentieel. Belangrijk is dat je als leerling, cursist of oudere gezien wordt, dat je er doet. Kijken en het prikkelen van andere zintuigen zijn uitgangspunt in mijn werk. Fotografie wordt ingezet als middel om de wereld in kaders te vangen en te documenteren om op deze manier met elkaar in gesprek te raken. Naast fotografie werk ik ook met andere beeldende middelen en/of combineer ik beeld en tekst en geluid.

www.jacquelinebesemer.nl

jacqueline@blauwlicht.org|06 – 105 297 49